CPRO: Onderbouwd calculeren met C PRO: Wegwijs in 3 avondsessies!

Wegwijs in 3 avondsessies!

Een praktische opleiding in het gebruik van het calculatiepakket cpro van het WTCB.

DOEL VAN DEZE PRAKTISCHE SESSIE?

De deelnemer op een dag tijd te leren werken met het calculatiepakket cpro. Aan de hand van oefeningen zullen de gebruikers leren hoe een degelijke offerte kan gemaakt worden.

Alle zaakvoerders en werknemers uit de bouwsector.

Het programma heeft als doel te leren werken met cpro voor het berekenen van een bouwproject. We doorlopen hiertoe alle functionaliteiten van het pakket om te komen tot een onderbouwde offerte.

Aan het einde van de opleiding zijn de deelnemers in staat om:

• Een (externe) meetstaat in te lezen en controleren.
  • Een offerte te maken rekening houdend met:
    • Gemiddeld uurloon
    • Machinetarieven
    • Materiaal-en onderaannemerskosten
    • Indirecte kosten
  • Een offerte te analyseren
    • Marktconform?
    • Worden er voldoende indirecte kosten terugverdiend?
    • Hoeveel bedraagt de voorziene winstmarge?

Duur: 3 avonden, van 17u30 tot 20u30
Locatie: Bouwcampus, Diepenbeek
Prijs: Bedienden PC 200 nemen gratis deel. Ledenprijs €225,00, niet-leden €255,00. Prijzen exclusief btw, we aanvaarden betalingen via de KMO portefeuille.
Expert ter zake: Mike Bogaerts, afdeling bedrijfsbeheer WTCB
Vereiste voorkennis: Geen voorkennis vereist

KMO-portefeuille

Als opleidingsaanbieder en adviesverstrekker bezit de Confederatie Bouw Limburg een erkenning voor de KMO-portefeuille. In de vernieuwde KMO-portefeuille is er een onderscheid volgens de grootte van de onderneming. Kleine ondernemingen krijgen een maximale jaarlijkse totaalsubsidie van 10.000 euro, het steunpercentage bedraagt 40%. Middelgrote ondernemingen kunnen jaarlijks maximaal 15.000 euro via de KMO-portefeuille. De aanvraag moet uiterlijk 14 dagen na de start van de opleiding ingediend worden via www.kmo-portefeuille.be. Enkel de eenheidsprijs komt in aanmerking voor betaling via KMO-portefeuille, dus niet de BTW. Ons erkenningsnummer DV.O 109625

Deze opleiding is gratis voor bedienden PC 200.

Dankzij Constructiv wordt het uurloon van de arbeiders PC124 tijdens deze opleidingen voor het grootste deel terugbetaald.

Wenst u meerdere personen tegelijkertijd in te schrijven voor deze opleiding? Vraag het meervoudig inschrijvingsformulier aan lore.bollen@confederatiebouw.be

Opgepast, het aantal plaatsen zijn beperkt. Bij onvoldoende inschrijvingen kan een sessie geannuleerd worden.

Indien het een opleiding tussen 1 december 20XX en 31 maart 20XX betreft, geldt het volgende:

oktober