Michel Vanderstraeten volgt in 2020 Erik Keijers op als nieuwe voorzitter van Confederatie Bouw Limburg

Michel Vanderstraeten volgt in 2020 Erik Keijers op als nieuwe voorzitter van Confederatie Bouw Limburg

De Raad van Bestuur van Confederatie Bouw Limburg heeft Michel Vanderstraeten (VDS Group) aangesteld als nieuwe voorzitter. Hij volgt huidig voorzitter Erik Keijers op, van wie het mandaat eindigt na negen jaar.

Michel Vanderstraeten heeft er alvast zin in: “Ik kijk er naar uit om actief mee te werken aan het positief imago van de sector door nog nauwere samenwerkingen te creëren met alle stakeholders, opdrachtgevers, ontwerpers, medewerkers, kennisinstellingen, overheid, … De bouw is in transitie, het is belangrijk dat de bouwondernemers inspelen op onze veranderende economie. Het tempo van verandering ligt veel hoger dan in het verleden het geval was, ook in de bouw. Stilstaan is geen optie. We moeten voorlopen, durven het verschil blijven maken. Onze leden begeleiden in de transitie die de sector momenteel doormaakt, met opleidingen en advies op maat, daar ga ik voor.”

Eén van de specifieke werkvelden waar hij op wil inzetten is een betere samenwerking in de bouwketen waarvan Design & Build een mooi voorbeeld is. Deze manier van werken is zeker een meerwaarde vanuit het oogpunt van toekomstig voorzitter Michel Vanderstraeten.

Huidig voorzitter Erik Keijers is opgetogen met de keuze voor Michel Vanderstraeten: “Ik ben verheugd om Michel als mijn opvolger aan te kondigen. Hij is de persoon bij uitstek om Confederatie Bouw Limburg verder te doen groeien.”

Meer over Michel Vanderstraeten

Michel Vanderstraten is gedelegeerd bestuurder bij VDS Group en kent het huis erg goed, hij heeft heel wat actieve mandaten binnen Confederatie Bouw Limburg. Hij trad in 2014 toe tot de Raad van Bestuur, werd in 2017 opgenomen in het Directiecomité en in 2015 werd hij aangesteld als voorzitter van de Lean werkgroep die opgericht werd onder de koepel van Transformatie Bouw Limburg. “Het is mijn doel als voorzitter om vanuit mijn ervaring iedereen te stimuleren om iedere dag met veel plezier te verbeteren en zoveel mogelijk meerwaarde te creëren voor de klant, met zo min mogelijk verspilling.” zegt Michel Vanderstraeten.

Meer over VDS Group

Het Limburgse familiebedrijf VDS Group realiseert al meer dan 85 jaar de meest uiteenlopende projecten, van kantoren en residenties over utiliteits- en industriebouw tot renovaties en interieurafwerking. Het was Michel Vanderstraeten die in 1935 het algemene bouwbedrijf (Vanderstraeten nv) uit de grond stampte. In 1975 trad zijn zoon Carlos in zijn voetsporen en sinds 2000 staat zijn gelijknamige kleinzoon Michel aan het roer. VDS Group bestaat uit Vanderstraeten nv samen met zusterbedrijven Execon nv (opgericht in 2005 - klasse 7) en Peremans nv (overgenomen in 2007 - klasse 6). Samen realiseren ze een omzet van 100 miljoen euro met 200 werknemers in dienst.

Kalender

Bekijk onze kalender en blijf op de hoogte van interessante evenementen en opleidingen. 

april

z m d w d v z
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30