Rob Dreessen is verkozen tot nieuwe voorzitter van de Vlaamse Wegenbouwers (Vlawebo)

Rob Dreessen is verkozen tot nieuwe voorzitter van de Vlaamse Wegenbouwers (Vlawebo)

Rob Dreessen, Manager van Martens Wegenbouw (onderdeel van de groep De Coster Dominique - Helchteren) uit Houthalen-Helchteren, is verkozen tot nieuwe voorzitter van de Vlaamse Wegenbouwers (Vlawebo), afdeling Limburg. Dreessen (foto) volgt Leo Janssen ex-bedrijfsleider van Wegenbouw Martin op, die vijf jaar voorzitter was van Vlawebo Limburg. 

Rob Dreessen: “Ik dank de leden en het bestuur voor het vertrouwen. En ik wil in het bijzonder Leo Janssen bedanken voor zijn jarenlange inzet. Net zoals Leo wil ook ik actief meebouwen aan de toekomst van de Limburgse wegenbouwers. Ik kijk er erg naar uit om als voorzitter de organisatie VlaWeBo Limburg, na het schitterende parcours van mijn voorganger Leo Janssen, nog verder uit te bouwen. In het belang van de wegenbouwers en de volledige wegenbouwsector.

Naast het belang om kwaliteitsvolle infrastructuur – zoals bruggen, wegen, duikers, publieke gebouwen enz. – als een goede huisvader in stand te houden, zijn publieke investeringen vanuit een economisch perspectief katalysatoren voor verdere economische groei. Die investeringen generen dan jobs maar ook inkomsten voor de overheid. Een minimale investeringsnorm voor de gezamenlijke overheid in ons land – vergelijkbaar met investeringsgraad in de ons omringende landen Nederland en Frankrijk – lijkt daarom noodzakelijk om de historisch opgebouwde achterstand goed te maken. En de infrastructuur in ons land kwaliteitsvol te houden en verder uit te bouwen in functie van de logistieke ambities die onze regio nastreeft. 

De wegenbouwsector in Limburg kent vele familiale KMO’s en de uitdagingen voor onze sector zijn enorm. Het is dan ook van cruciaal belang om deze bedrijven ook in een digitale transitie mee te krijgen en resoluut te kiezen voor innovatie, zowel in de ontwerpfase als in de uitvoering. Denk aan een aannemer die vanaf de start van het project meedenkt en dus bijdraagt aan meer kwaliteit, een snellere uitvoering en een lager kostenplaatje. Of de innovatieve aanbestedingen waar de sector voor staat: de lokale overheidsinvesteringen maken zowat 50% uit van onze overheidsopdrachten en zijn van groot belang voor de continuïteit in onze sector. Flexibiliteit en wendbaarheid zijn noodzakelijk om al deze uitdagingen aan te pakken.

Bovendien moeten we ervoor zorgen dat er voldoende jonge mensen de weg naar de sector blijven vinden. Ook hier blijft samenwerking met onderwijsinstellingen cruciaal. De bouw kan aan de jongeren duurzame tewerkstellingsperspectieven bieden. Meer dan voorheen werken bouwbedrijven met zelfsturende teams, bevragen zij hen systematisch over nieuwe ideeën en werken zij daarvoor met digitale informatieplatforms. De technologische evolutie gaat almaar sneller. Zeker ook in de wegenbouwsector. Dringend tijd dus voor bedrijven om vooruit te kijken en zich vandaag al voor te bereiden op de uitdagingen van de toekomst. De aannemer die nu niet op de kar springt, daar spreken ze over vijf à tien jaar niet meer van.”

Kalender

Bekijk onze kalender en blijf op de hoogte van interessante evenementen en opleidingen. 

augustus

z m d w d v z
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31