Van arbeider tot ploegbaas: bouwvakkers in de rol van ploegbaas

Bouwvakkers groeien door naar ploegbaas: dit gebeurt regelmatig en het is haast vanzelfsprekend dat iemand kan doorgroeien vanuit een bestaande ploeg. Maar verloopt dit altijd zo vanzelf? een nieuwe rol, nieuwe collega's maar vooral: werken met je ex-collega's? Nee, dit is niet zo vanzelfsprekend, vandaar deze training! 

PROGRAMMA

  • Doelstellingen: Hoe weet ik of ik een goede ploegbaas ben? (vooraf af te stemmen met jullie bedrijf)
  • Ploegbaas als middle management: hoe ga ik om met conflicten tussen verwachtingen van hiërarchische oversten en mijn ploegmakkers ?
  • Hoe organiseer ik mij als ploegbaas om mijn doelstellingen te realiseren? Hoe ziet mijn dag eruit?
  • Welke persoonlijke of organisatorische hindernissen / weerstanden ervaar ik in de goede uitoefening van mijn job en hoe ga ik ermee om ?
  • Belang van veiligheid: Waarom veilig werken ? Waarop let ik om de veiligheid van mijn werf in te schatten – focus op gedrag van medewerkers.
  • Inleiding tot het belang van communicatie als ploegbaas :
    • link naar motivatie van medewerkers (=inleiding op opleiding rond leidinggeven)
    • link naar laten toepassen van veiligheidsprocedures

METHODE

Klassikale opleiding, interactief opgebouwd met momenten van onderlinge uitwisseling (intervisie). Sterk praktijkgericht ! Wij vragen aan jullie om te noteren wat het bedrijf verstaat onder 'een goede ploegbaas' en bouwen de opleiding hier uit op.

PRAKTISCH

duurtijd: 3 dagen

uren: 8u00 tot 16u00 

locatie: Confederatie Bouw Limburg, Wetenschapspark 33, 3590 Diepenbeek

PRIJS

Leden betalen 460 euro, niet-leden 580 euro. Prijzen zijn exclusief btw.

We aanvaarden betalingen via de KMO portefeuille.

Dankzij CEVORA is deze opleiding GRATIS voor bedienden PC 200. Bedrijfsleiders (met zelfstandig statuut) kunnen ook gratis deelnemen (zie voorwaarden).

INSCHRIJVEN

U kan enkel inschrijven via onderstaand formulier. Wenst u meerder personen tegelijkertijd in te schrijven voor deze opleiding? Vraag het meervoudig inschrijvingsformulier aan lore.bollen@confederatiebouw.be

Opgepast, het aantal plaatsen zijn beperkt !! Bij onvoldoende inschrijvingen kan een sessie geannuleerd worden.

SUBSIDIES

Tussenkomst voor arbeiders PC124

Constructiv komt tussen in de opleidingskost en de loonkost voor arbeiders. Bij inschrijving vraagt Confederatie Bouw de tussenkomst voor u aan bij Constructiv, u hoeft zelf niets te ondernemen.

Tussenkomst tijdens de werkuren

Tussenkomst buiten de werkuren:

Winteropleidingen

Tussen 1 december en 31 maart kan u voor uw arbeiders PC 124 beroep doen op het voordelig winteropleidingssysteem. Dit systeem houdt in dat uw werknemers werkloos worden gesteld wegens slecht weer (ongeacht de weersomstandigheden). Als werkgever hoeft u zo geen loonkosten te betalen en de arbeider ontvangt naast de werkloosheidsuitkering nog een opleidingspremie van Constructiv.


Als opleidingsaanbieder en adviesverstrekker bezit Confederatie Bouw Limburg een erkenning voor de KMO-portefeuille. In de vernieuwde KMO-portefeuille is er een onderscheid volgens de grootte van de onderneming. Kleine ondernemingen krijgen een maximale jaarlijkse totaalsubsidie van 10.000 euro, het steunpercentage bedraagt 40%. Middelgrote ondernemingen kunnen jaarlijks maximaal 15.000 euro via de KMO-portefeuille. De aanvraag moet uiterlijk 14 dagen na de start van de opleiding ingediend worden via www.kmo-portefeuille.be. Enkel de eenheidsprijs komt in aanmerking voor betaling via KMO-portefeuille, dus niet via de BTW. Ons erkenningsnummer DV.O 109625.

Kalender

Bekijk onze kalender en blijf op de hoogte van interessante evenementen en opleidingen. 

augustus

z m d w d v z
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31